U Tjenćinu detektovane štetne materije

Izvor: Akter, 14.Avg.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tjenćinu detektovane štetne materije

Tragovi cijanida i drugih opasnih supstanci pronađeni su kraj mesta eksplozija u lučkom gradu Tjenćin u severnoj Kini, saopštilo je danas kinesko ministarstvo za zaštitu prirodne okoline a prenosi agencija Tass

Dve stravične eksplozije, koje su se mogle videti iz svemira, dogodile su se u noći između srede i četvrtka u skladištu naftnih proizvoda u Tjenćinu. Od eksplozija i potonjeg požara živote je izgubilo 50 ljudi, a 701 čovek je povređen, od čega je 71 u kritičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << stanju.

Prema navodima kineskog ministarstva, koncentracija štetnih materija, koje su pronađene u dva kanalizaciona odvoda kraj mesta eksplozije, osam puta je veća od uobičajenog nivoa.

U Tjenćin je poslato 200 vojnika obučenih za hvatanje u koštac sa posledicama nuklearnih, bioloških i hemijskih katastrofa.

Ustanovljene su 22 stanice za praćenje ekološke situacije u Tjenćinu, a pet stanica kontroliše kvalitet vode.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.