Izvor: B92, 02.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji poslato 14 miliona SMS poruka

Beograd -- Tokom novogodišnje noći i prvog dana 2005, poslato je oko 20 miliona SMS poruka.

To znači da je svaki stanovnik Srbije, dobio ili primio, u proseku, po tri poruke. U međuvremenu, iz Telekoma Srbije najavlju i humanitarnu akciju putem SMS poruka za pomoć žrtvama cunamija u Jugoistočnoj Aziji.

Malobrojni su oni koji u prvim trenucima nove 2005, nisu pokušali da pozovu nekog, ili da pošalju poruku putem mobilnog telefona. Prema rečima direktora marketinga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Telekoma Srbija" Ljubinke Zarubice, "Telekom" mož, u jednoj sekundi, da podrži slanje 200 poruka, a taj kapacitet je bio više nego iskorišćen tokom prvih sati nove Godine, ali i čitavog 1. januara. "U toku novogodišnje noći bilo je četiri miliona poruka, a 1. januara bilo ih je čak 10 miliona. Udarni sat 1. januara je bio od 14 do 15 časova, kada smo isporučili 800.000 poruka", kaže Ljubinka Zarubica.

Kako je ove godine dolazak nove 2005. obeležen i u znaku suosećanja sa žrtvama cunamija u zemljama Jugoistočne Azije, naši sugrađani kažu da bi podržali akciju pomoći tim žrtvama putem slanja SMS poruka. Ljubinka Zarubica kaže da je upravo takva akcija i u planu: "'Telekom' će, kao i u mnogim drugim humanitarnim akcijama, obezbediti kratak broj preko koga će naši korisnici moći da ostave pomoć za žrtve cunamija. Prvih radnih dana nakon praznika, obavestićemo javnost koji će to broj biti, čijim pozivanjem će građani moći da ostave pomoć za žrtve cunamija."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.