Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2021, 16:03

U Srbiji do sada vakcinisano 22.000 građana

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Mirsad Đerlek izjavio je da je u našoj zemlji, zaključno sa jučerašnjim danom, protiv koronavirusa vakcinisano 22.000 građana, a imunizacija je obavljena u 10 gradova.
Đerlek je, gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), rekao da je sve proteklo bez ikakvih problema, kao i da je interesovanje za vakcinisanje veće nego što je bilo očekivano. Prema njegovim rečima, preko portala eUprave do sada se prijavilo približno 280.000 građana koji su zainteresovani za imunizaciju, a cilj je da se narednih dana širom Srbije otvori više od 300 punktova za vakcinaciju. Na punktovima će biti od tri pa do deset vakcinalnih ekipa, a ideja je da vakcinišemo od 50 do 100 ljudi u toku sat vremena, kao i da se taj broj od 22.000 poveća za četiri do pet puta u narednim danima, objasnio je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.