U Somboru i Valjevu 29, na Kopaoniku 15 stepeni

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Somboru i Valjevu 29, na Kopaoniku 15 stepeni

U Srbiji je danas najtoplije u Somboru i Valjevu, gde je u 13 časova izmereno 29 stepeni, a najsvežije na Kopaoniku, gde je temperatura 15 stepeni.

U Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Loznici, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Chupriji, Nišu i Leskovcu izmereno je 28 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na Paliću, u Novom Sadu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji i Kruševcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izmereno je 27 stepeni.

U Negotinu, Dimitrovgradu i Vranju izmereno je 26, Zaječaru 25, na Zlatiboru i u Sjenici 23, a na Crnom Vrhu 19 stepeni.

U Srbiji će sutra pre podne biti pretežno sunčano, a od sredine dana očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i to prvo na zapadu Srbije.

Kako je saopštio ranije danas RHMZ, lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 13 do 19, a najviša dnevna od 23 na severozapadu do 31 stepen na jugu i i jugoistoku Srbije.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata ujutru povremeno jak, a na severozapadu severozapadni.

I u Beogradu će sutra pre podne biti pretežno sunčano vreme, a posle podne promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i

grmljavinom.

Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, uveče u skretanju na slab severozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 19, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

U upozorenju za područje Srbije do 22. maja navedeno je da se u četvrtak posle podne i uveče i u petak lokalno ocekuju kratkotrajne vremenske nepogode.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 28. maja biti promenljivo i nestabilno vreme, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode, veća količina padavina, grad i olujni vetar.

Dnevna temperatura vazduha biće u manjem padu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.