U SRBIJI 20 ŽRTAVA HLADNOĆE, 223 SPASENIH

Izvor: Kurir, 11.Feb.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SRBIJI 20 ŽRTAVA HLADNOĆE, 223 SPASENIH

BEOGRAD - U Srbiji je evidentirano 20 žrtava izuzetnog hladnog vremena, a od proglašenja vanredne situacije spasene su 223 osobe, rečeno je u subotu veče u Sektoru MUP-a za vanredne situacije

BEOGRAD - U Srbiji je evidentirano 20 žrtava izuzetnog hladnog vremena, a od proglašenja vanredne situacije spasene su 223 osobe, rečeno je u subotu veče u Sektoru MUP-a za vanredne situacije.

U Sektoru MUP-a za vanredne situacije rečeno je da je 20. žrtva hladnoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << starija žena iz sela Stanča kraj Kraljeva.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je sneg koji je pada cele noći i tokom dana usporio rad mehanizacije, ali da je ipak za 20.000 smanjen broj zavejanih ljudi u svojim kućama i sada ih je oko 50.000. 

On je takođe izjavio da je danas bilo više akcija spasavanja nego svih prethodnih dana i izdvojio akcije u Priboju, Novoj Varoši, Prijepolju, Čajetini, kao i na području istočne Srbije.

Od većih akcija spasavanja, u Sektoru su izdvojili i današnju kod Svrljiga kada je pripadnik spasilačko-vatrogasnih jedinica zatekao zavejana tri automobila.

"On je putnike iz automobila, svojim vozilom, u dva navrata prevezao do sela Plužine", navode u tom Sektoru.

Marić je rekao da je stanje teško svuda u Srbiji a najteže u Sjenici, Priboju, Ivanjici...

Prema njegovim rečcima, svuda je zbog snega i hladnoće teško a do zavejanih domaćinstva, na ime pomoći stiže i 51 tona hrane.

Marić je dodao da je ta akcija započeta juče i da se hrana distribuira i na motornim sankama, a ako je moguće i helikopterima, do 29 opština.

On je naveo i da je u rad Sektora za vanredne situacije uključeno i 14 motornih sanki koje su već tokom dana doprinele bržem reagovanju i pri evakuaciji ugroženih.

Marić je apelovao na građane da štede električnu energiju, istakavši da svako može da ugasi makar jednu sijalicu i tako doprinese očuvanju energetskog sistema.

Marić smatra i da je potrebno vanredna situacija ostane na snazi dokle god bude potrebno odnosno dok mašine ne stignu i do poslednje zavejane kuće.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.