U Pošti Srbije 15.500 zaposlenih, 94 direktora

Izvor: Politika, 30.Mar.2014, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pošti Srbije 15.500 zaposlenih, 94 direktora

BEOGRAD – U Pošti Srbije zaposleno je 15.500 ljudi, od čega su 94 direktora sa prosečnom platom od 120.000 dinara, rečeno je Tanjugu u ovom Javnom preduzeću.

Ukupan broj zaposlenih je zatečeno stanje koje odgovara organizaciji i sistematizaciji poslova u tom preduzeću (2004. godina), a broj direktora - 94 - manji je od 108, koliko je predviđeno Programom poslovanja.

Prema važećoj Organizaciji i sistematizaciji poslova, osim direktora, zaposleno je i šest izvršnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << direktora, 10 direktora direkcija, četiri direktora samostalnih sektora, 32 direktora radnih jedinica i 41 direktor sektora u okviru direkcija, poštujući teritorijalnu organizovanost.

Kako navode u ovom preduzeću, broj direktora mora biti usklađen sa realnim potrebama kompanije, a menadžment mora biti stručan i operativan sa precizno izvedenom odgovornošću.

Vertikalne i horizontalne veze u potpunosti moraju biti uspostavljene, a to znači znatno manji broj zaposlenih u statusu direktora, rekao je direktor preduzeća Milan Krkobabcih, dodavši da broj zaposlenih na ovoj funkciji treba da bude prepolovljen.

Zato je, prema njegovim rečima, jedan od prvih zadataka novoizabranog Izvršnog odbora definisanje nove organizacije i sistematizacije preduzeća sa ciljem dodatne optimizacije poslova.

Postojeća organizaciona šema mora da se menja, kažu. Nova organizacija u prvi plan mora da stavi proizvode i usluge koji su osnovna misija, a pravilo da se zbog određenih ljudi definišu novi organizacioni delovi mora da ostane u prošlosti, istakao je Krkobabić.

U ovom preduzeću podsećaju da je Nadzorni odbor na sednici održanoj 28. februara 2014. godine imenovao članove Izvršnog odbora, koje je predložio direktor preduzeća, čime su ispoštovane zakonske i statutarne odredbe.

Svih šest izvršnih direktora su iz sistema i rukovode poslovima koji su im u nadležnosti.

U Putevima Srbije zaposleno 1.336 radnika,devet direktora

U Putevima Srbije, koje zapošljava 1.336 radnika, izvršni direktori imaju prosečnu platu od 141.000 dinara, rečeno je Tanjugu u tom javnom preduzeću.

Putevi Srbije imaju ukupno devet direktora: vršioca dužnosti direktora preduzeća, pomoćnika direktora i sedam izvršnih direktora.

U tom preduzeću kažu da u ovom trenutku nema planova o reorganizaciji.

Putevi Srbije imaju sedam sektora - za održavanje javnih puteva prvog i drugog reda, strategiju, projektovanje i razvoj, zatim za investicije, ekonomsko - finansijske i komercijalne poslove, upravljačko informacione sisteme u saobraćaju, naplatu putarine i sektor za pravne, kadrovske i opšte poslove.

Srbija raspolaže putnom mrežom državnih puteva prvog i drugog reda, čija se vrednost procenjuje na 13 milijardi dolara.

Putnu mrežu Srbije, u dužini od 40.845 km čine: 5.525 km državnih puteva prvog reda, 11.540 km državnih puteva drugog reda i 23.780 km lokalnih puteva.

Tanjug

objavljeno: 30/03/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Pošti Srbije 15.000 zaposlenih, 94 direktora.

Izvor: BKTV News, 30.Mar.2014

BEOGRAD – U Pošti Srbije zaposleno je 15.500 ljudi, od čega su 94 direktora sa prosečnom platom od 120.000 dinara, rečeno je Tanjugu u ovom Javnom preduzeću.. . Ukupan broj zaposlenih je zatečeno stanje koje odgovara organizaciji i sistematizaciji poslova u tom preduzeću (2004. godina), a broj...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.