Izvor: B92, 09.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu otvoren Trg Evrope

Kragujevac -- Povodom 50 godina od osnivanja EU, ambasador Italije Alesandro Merola otvorio sinoć Trg Evrope u pešačkoj zoni u Kragujevcu.

Izražavajući nadu da će biti još mnogo ovakvih trgova Evrope u Srbiji, Merola je rekao da se svi nadaju da će Srbija što pre ući u Evropu. "Evropa je san i ideja kojoj građani treba da streme", kazao je Merola, kao i da to nije hladan i dalek plan.

Povodom svečanog otvaranja Trga Kragujevčanima su juče deljene karte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope, vodiči kroz zemlje EU, zastavice i čestitke na kojima se slavi 50 godina od osnivanja EU.

Trg Evrope u Kragujevcu bio je ukrašen velikim zastavama EU i Italije.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je da je zadovoljan što je Kragujevac prvi grad u Srbiji u kome je otvoren Trg Evrope, kao i da je poruka EU "mi smo sa vama" jasna svim građanima Kragujevca koji znaju da je "budućnost Srbije u Evropi".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.