Izvor: B92, 09.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu i druga epizoda

Kragujevac -- RTK nastavila prikazivanje serijala "Zašto se u crkvi šapuće" bez negativnih reakcija gledalaca.

Druga epizoda emitovana je posle izvinjenja zamenika gradonačelnika Kragujevca Saše Milenića episkopu šumadijskom Jovanu zbog emitovanja prve epizode, a zatim i oštre reakcije RTK, ANEM-a i medijskih udruženja da se radi o pritisku na rad medija i slobodu da se govori o problemima u društvu.

Milenić je u izvinjenju naveo da je ta "emisija neodgovorno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nestručno i verovatno tendenciozno grubo povredila verska osećanja pripadnika Srpske pravoslavne crkve".

U Radio-televiziji Kragujevac kažu da prikazivanje druge epizode iz serijala "Zašto se u crkvi šapuće", u produkciji Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), nije izazvalo negativne reakcije gledalaca, kojih nije bilo ni prilikom prikazivanja prve epizode 2. juna.

Direktorka RTK Slavica Trifunović ocenila je izvinjenje Saše Milenića kao "grubo mešanje u uređivačku politiku kuće" i naglasila da najava da će "pitanje profesionalne odgovornosti rukovodstva na ovom primeru biti izvedeno do kraja" predstavlja do sada "najogoljeniji vid pritiska na RTK".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.