U Čačku dočekana kineska Nova godina

Izvor: Glas javnosti, Beta, 14.Feb.2010, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Čačku dočekana kineska Nova godina

ČAČAK - Desetak Kineza koji žive i rade u Čačku i nekoliko desetina Čačana sinoć je prisustvovalo besplatnom dočeku godine Tigra u prostorijama turističke organizacije "Čvorak" iz tog grada.

Uz vatromet, izložbu slika, čaj i kinesku hranu

u Čačku je priređena i izložba pod nazivom "Kina danas", na kojoj su predstavljene 62 slike, a izloženo je i oko 200 kineskih knjiga.

Slobodan Čvorović iz Turističke organizacije kaže da je o svom trošku organizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << doček Nove godine za Kineze koji žive i rade u Čačku, "kako bi se taj grad pokazao domaćinski".

 Od kineske ambasade u Beogradu dobili su 62 slike, 200 knjiga i 30 filmova o Kini, koji će u Turističkoj organizaciji biti izloženi do 13. marta.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desetak Kineza dočekalo Novu godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2010

ČAČAK - Desetak Kineza koji žive i rade u Čačku su, uz vatromet i druženje sa Čačanima, dočekali kinesku Novu godinu u Turističkoj agenciji Čvorak...Ova godina je za Kineze u znaku Tigra i obično se proslavlja u krugu porodice...Vlasnik Turističke agencije Čvorak Slobodan Čvorović je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kinezi slavili u Čačku

Izvor: Press, 15.Feb.2010, 07:01

Na prvi put organizovanom dočeku Kineske nove godine bilo desetak „čačanskih" Kineza, a domaćih gostiju pet puta više .Kineska nova godina proslavljena je i u Čačku. Istina, mnogo skromnije nego u samoj Kini, ali ovo je bio prvi organizovani doček....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.