U BiH viši stepen pripravnosti zbog migranata

Izvor: Akter, 17.Avg.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH viši stepen pripravnosti zbog migranata

Služba za poslove sa strancima pri Ministarstvu sigurnosti BiH na najvišem je stepenu pripravnosti zbog pojačanog priliva migranata ali i informacija o mogućim napadima na posebni centar za smeštaj stranih državljana koji su u BiH ušli ilegalno, izjavio je šef te službe Izet Nizam

"U imigracionom centru nivo bezbednosti podignut je na najveću meru jer u njemu imamo populaciju koja dolazi iz kriznih zemalja. Naše su pretpostavke da bi i naš imigracioni centar mogao biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << meta napada", kazao je Nizam za današnje Oslobođenje.

List navodi da prema zvaničnoj statistici BiH još nije ugrožena talasom imigranata kao Grčka ili Srbija, ali da je u proteklih pet godina u zemlju ilegalno ušlo desetak hiljada imigranata, najviše iz Turske oko 9.000, potom iz Egipta, Sirije, Irana i Albanije.

Nizam je potvrdio navode medija da u BiH sve masovnije dolaze državljani zemalja poput Kuvajta, Katara i Saudijske Arabije, kupuju zemljište i grade stambene i poslovne objekte posebno u okolini Sarajeva.

On je rekao da neki od njih dolaze kao ulagači, ali da ima i onih koji zloupotrebljavaju gostoprimstvo zadržavajući se u BiH mimo propisa ili je pak koriste kao tranzitnu tačku za odlazak u druge zemlje u čemu kao posrednici učestvuju i neki državljani BiH.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.