Izvor: S media, 27.Nov.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banji Koviljači smanjen broj imigranata

Predsednik Saveta Mesne zajednice u Banji Koviljači Miroslav Vukosavljević izjavio je danas da je "osetno smanjeno prisustvo imigranata" u Banji Koviljači kao rezultat pojačane policijske kontrole i prisustva žandarmerije u tom turističkom mestu.

Vukosavljević je rekao da se sada očekuje da se, u okviru najavljenih mera nadležnih, odredi kasarna izvan teritorije grada Loznice u kojoj boraviti migranti koji ne mogu da budu smešteni u Centru za azil u Banji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Koviljači.

Otkriveno 12 ilegalnih imigranata

Bari: Presretnut brod sa 170 imigranata

Ljajić: Vojska nudi smeštaj imigranata

Posle protesta građana Banje Koviljače održanog 6. novembra zbog velikog broja imigranata, posebno ilegalnih, u tom mestu, a zatim najavljenih i preduzetih mera vlade u cilju rešavanja tog problema, u rukovodstvu Mesne zajednice očekuju izbor objekta izvan Loznice za smeštaj prekobrojnih.

U Centru za azil u Banji Koviljači, koji postoji više od 40 godina, ima 84 mesta za azilante od kojih neki, zbog ograničenog kapaciteta tog objekta, borave u privatnom smaštaju, a najviše ih je iz Azije i Afrike, uglavnom iz Avganistana, Libije, Pakistana, Somalije, Tunisa i Sudana. Prema podacima lozničkih zvaničnika ukupan broj imigranata početkom prošlog meseca bio je veći od 2.500, od kojih, kako je u više navrata rečeno, u Banji Koviljači veliki broj boravi ilegalno, u nehumanim uslovima, izvan zdravstvene zaštite i kontrole.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUKOSAVLJEVIĆ: U BANJI KOVILJAČI SMANJEN BROJ IMIGRANATA

Izvor: Kurir, 27.Nov.2011

LOZNICA - Predsednik Saveta Mesne zajednice u Banji Koviljači Miroslav Vukosavljević izjavio je da je ""osetno smanjeno prisustvo imigranata"" u Banji Koviljači kao rezultat pojačane policijske kontrole i prisustva žandarmerije u tom turističkom mestu...Vukosavljević je rekao da se sada očekuje...

Nastavak na Kurir...

UDRUŽENJE GRAĐANA: NIJE TAČNO DA JE SMANJEN BROJ IMIGRANATA

Izvor: Kurir, 28.Nov.2011, 15:07

BANJA KOVILJAČA - Udruženje građana "Za Banju Koviljaču" u pismu koje će uputiti premijeru i nadležnim ministrima ponovo traži da se reši pitanje velikog broja imigranata u tom turističkom mestu...Predsednik novoformiranog Udruženja građana ''Za Banju Koviljaču'' Vladimir Vulović rekao je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.