U Ajdanovcu za časni krst plivala tri brata

Izvor: BKTV News, 21.Jan.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Ajdanovcu za časni krst plivala tri brata

U manastiru svetog Đorđa u Ajdanovcu održano je tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst. Po blagoslovu oca Lukijana za časni krst zaplivala su tri brata, sva trojica iz blačkog kraja.

U jezeru podno manastira za bogojavljenski krst plivala su tri brata, rođena braća Nikola i Aleksa Šljivić iz blačkog sela Popove i njihov brat od ujaka Stojan Pekić iz Blaca.

Foto: Gorica Šegović

Redosled je bio po starini, najstariji brat Nikola Šljivić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stigao je prvi, drugi je Stojan Pekić a najmlađi učesnik Aleksa Šljivić bio je treći.

Pobedniku današnjeg plivanja manastir je darivao knjigu i 4000 dinara, za drugo mesto nagrada je bila knjiga i 3000 dinara a za treće plasiranog knjiga i 2000 dinara.

Foto: Gorica Šegović

Pobednik, Nikola Šljivić koji je prvi doplivao do Bogojavljenskog krsta ističe da voda nije bila mnogo hladna, najavivši da će i naredne godine, ako Bog da plivati za Bogojavljenski krst, što su izjavila i ostala dva plivača.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.