U 81. godini napravila prvu aplikaciju!

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Mar.2017, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U 81. godini napravila prvu aplikaciju!

Japanka Masako Vakami (81) razume se u programiranje bolje od svih svojih vršnjakinja, jer je u devetoj deceniji života napravila svoju prvu mobilnu aplikaciju.
Pre nego što je sa 60 godina počela da se bavi računarstvom, imala je 43 godine radnog staža u jednoj od vodećih japanskih banaka.
U čast japanskog Dana devojaka, napravila je aplikaciju za iOS koja korisnike uči kako da ispravno postave lutke za festival.
Hinadan aplikacija od korisnika zahteva postavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << 12 lutaka na određene pozicije i igra se završava kad ih rasporedite na pravi način.
Osim što pravi aplikacije, Masako piše i blog na japanskom i engleskom, deli snimke sa svojih putovanja i drži obuke upotrebe Excel-a za izradu umetničkih dela.

Izvor: Telegraf

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.