Izvor: B92, 24.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti nemaju pravo na obeštećenje

Beograd -- JUTA saopštila da, prema zakonu, organizator putovanja ne mora da vraća novac putnicima zbog požara u Grčkoj.

To udruženje turističkih agencija navodi da organizator ima pravo da odustane od ugovora u nekim slučajevima, propisanim Zakonom o obligacionim odnosima. Povodom zahteva srpskih turista koji su zbog požara prekinuli odmor na grčkom poluostrvu Halkidiki, JUTA navodi da organizator ima pravo da jednostrano odustane od ugovora zbog više sile - rata, prirodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << katastrofa, zatvaranja granica ili epidemije.

Svi turisti iz Srbije koji su letovali u požarom zahvaćenim Haniotiju, Polihronu i Pefkohoriju, na Halkidikiju, mogli su se veče nakon požara vratiti autobusima u Srbiju, jer su sve turističke agencije koje rade aranžmane za te centre poslale svoje autobuse u Grčku.

Prema procenama turističkih agencija koje su radile aranžmane sa tim delom Grčke, na letovanju na tom delu Halkidikija bilo je nekoliko hiljada turista iz Srbije. Prema navodima beogradskih medija, oko 3.000 turista je ipak krenulo iz Grčke ka Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.