Izvor: B92, 21.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojica Srba pušteni iz pritvora

Priština -- Odlukom Okružnog suda u Prištini ukinut je pritvor braći Slobodanu i Milovanu Maksimoviću i Ljubiši Periću iz Gračanice.

Oni su osumnjičeni da su umešani u ubistva Albanaca 1999. godine, u selu Slovinje kod Lipljana. Braća Maksimović, njihov ujak Perić, kao i njihov treći brat Živorad Maksimović, koji je iz pritvora pušten pre mesec dana, braniće se sa slobode, rekao je agenciji Beta jedan od branilaca Ljubomir Pantović.

Pantović je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se sa odlukom za ukidanje pritvora braći Maksimović i njihovom ujaku složio i međunarodni tužilac Pol Flint. On je dodao da je od presudnog značaja za donošenje te odluke bila garacnija ministra unutrašnjih poslova Srbije Dragana Jočića u kojoj je navedeno da će Maksimovići i Perić biti uhapšeni ukoliko pobegnu u Srbiju.

Braću Maksimović i njihovog ujaka uhapsila je 18. septembra specijalna jedinica policije UNMIK-a u selu Novi Badovac kod Gračanice. Od 19. septembra oni su bili u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.