Tri puta u godinu dana plaćala izdavanje Bus plus kartice

Izvor: NaDlanu.com, 26.Feb.2013, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri puta u godinu dana plaćala izdavanje "Bus plus" kartice

Jedna Beograđanka morala je u periodu od nešto više od godinu dana tri puta da vadi personalizovanu "Bus plus" karticu i plaća njeno izdavanje, jer je menjala status, tj. dobijala i gubila posao. Iz "Bus plusa" kažu da je takva procedura i da će je menjati početkom marta.

Kako Marija Borojević navodi, prvi put je karticu izvadila krajem 2011. godine. Tada nije imala posao. "Tada sam izvadila personalizovanu 'Bus plus' karticu za nezaposlene. Svi moji lični podaci uneti su u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << bazu podataka (plus je fotokopirana moja lična karta, a kompanija zadržala fotokopiju) i izdata mi je kartica. Ovu uslugu sam platila 250 dinara”, navodi ona za Nadlanu.com. Sredinom januara 2012. godine dobila je posao i otišla da proveri šta da radi sa svojom karticom. “Rečeno mi je da moram da izvadim novu karticu, kao zaposleno lice, i da je platim novih 250 dinara. I ovo sam učinila”, kaže ona. Posle godinu dana, u januaru 2013. godine, opet je ostala bez posla. “Kada se moj radni odnos na određeno vreme završio (radila sam u osnovnoj školi kao zamena koleginice na porodiljskom odsustvu) ponovo sam se interesovala da li moja personalizovana kartica za nezaposlena lica (koju već posedujem) može ponovo da se aktivira. Rečeno mi je da ne može, da je blokirana i da moram da izvadim novu i ponovo platim 250 dinara”, objašnjava Marija Borojević. Tako je ona, treći put za nešto više od godinu dana, platila 250 dinara za izdavanje personalizovane kartice. Na pitanje da li će, ako se ponovo zaposli, morati opet da izvadi personalizovanu karticu (za zaposlene) i plati 250 dinara, rečeno joj je - da! "Čemu onda služe svi moji lični podaci do sada tri puta uneti u njihovu bazu podataka?”, pita se ona. Iz “Bus plusa” kažu da procedura nalaže da se pri svakoj promeni statusa vrši i izdavanje nove kartice. "Svaka personalizovana kartica sadrži odštampanu sliku putnika, ime i prezime putnika i šifru kategorije za koju važi kartica. Po propisanoj proceduri, neophodno je da se pri svakoj promeni statusa zaposlenog lica u nezaposleno, i obrnuto, vrši i izdavanje nove personalizovane kartice odgovarajuće kategorije“, navode u „Bus plusu“. Međutim, Kako najavljuju, uskoro će biti omogućena nova procedura aktiviranja postojeće kartice određene kategorije (koja je blokirana usled promene statusa) i izdavanja kartice nove kategorije. "Procedura stupa na snagu početkom marta. Molimo putnike da se preko Korisničkog servisa na broj 011/7155-155 informišu od početka marta o proceduri aktiviranja postojeće kartice", poručuju.(Nadlanu.com)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.