Tri meseca agonije za radnika iz Srbije zarobljenog u Libiji

Izvor: RTS, 25.Nov.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri meseca agonije za radnika iz Srbije zarobljenog u Libiji

Aleksandar Dronjak iz Smedereva koji je u avgustu otišao u Libiju zbog posla, još je u radničkom kampu, jer mu je emigraciono oduzelo pasoš. U međuvremenu mu je istekla i viza. Prema informacijama iz Ministarstva spoljnih poslova, Aleksandar je zbrinut u kampu firme i predstavnici kompanije preduzimaju mere da dobiju njegovu oduzetu putnu ispravu.
Za Aleksandra Dronjka iz Smedereva, mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zarade u Libiji pretvorila se u agoniju, jer već tri meseca sedi u radničkom kampu, bez pasoša.

On je došao u Tripoli zbog ugovorenog posla u rafineriji nafte, preko beogradskog predstavništva firme. Međutim, pripadnici libijske vlasti oduzeli su mu pasoš u Bengaziju. Porodica nije želela pred kamere.
Aleksandra Dronjak, sestra radnika u Libiji, kaže da je za njihovu porodicu najvažnije da je on dobro.
Obratili su se najbližoj ambasadi i očekuju da oni dalje rešavaju ovu situaciju. Međutim, dodatni problem je što mu je u, međuvremenu, istekla viza.
U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije rekli su za RTS da je Ambasada Republike Srbije u Tripoliju (koja je privremeno izmeštena u Tunis) u kontaktu sa direktorom firme "Petrolkomet".
Prema obaveštenju Ambasade, Aleksandar Dronjak je trenutno zbrinut i nalazi se u kampu firme u Raslanufu.
"Predstavnik firme je u stalnom kontaktu sa nadležnim libijskim organima i nastoji da dobije oduzetu putnu ispravu A. Dronjka i pruži pomoć u slučaju njegovog povratka u Republiku Srbiju. Ambasada je u redovnom kontaktu sa direktorom firme 'Petrolkomet' i preduzima sve potrebne mere u skladu sa svojim nadležnostima u cilju pružanja pomoći državljaninu Republike Srbije", naveli su u Ministarstvu. 
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sam sebi napravio nevolju? Šta se krije iza drame Aleksandra Dronjka, Srbina zadržanog u Libiji

Izvor: Večernje novosti, 26.Nov.2019, 01:13

Kao i drugi u ovoj arapskoj zemlji, trebalo da radi na adresi jednog preduzeća DRAMU koju već neko vreme preživljava u Libiji Aleksandar Dronjak je sam izazvao. On je tamo otišao da radi za libijski ogranak preduzeća Petrolcomet, ali je u međuvremenu odlučio da promeni firmu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.