Topli obrok i regres obaveza svih poslodavaca

Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topli obrok i regres obaveza svih poslodavaca



Rasim Ljajić.

Zaposleni će na ime toplog obroka od Nove godine mesečno dobijati 4.950 dinara, a na ime regresa 2.000 bez obzira da li rade u privatnim ili javnim preduzećima. Ovo je glavna stavka odluke o proširenom dejstvu opšteg kolektivnog ugovora koju je potpisao ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.


Istovremeno, predsednici Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost", Saveza samostalnih sindikata Srbije i Unije poslodavaca Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Branislav Čanak, Ljubisav Orbović i Stevan Avramović potpisali su aneks opšteg kolektivnog ugovora. Prema dogovoru, prošireno dejstvo stupa na snagu 1. januara 2009. godine.

Da li će radnici zaista osetiti blagodeti ove odluke drugo je pitanje s obzirom na to da mnogi poslodavci u Srbiji drastično krše prava radnika. Radnici bi, inače, trebalo od Nove godine da računaju i na dodatak na ime minulog rada, noćnog dežurstva, rada vikendom i u vreme državnih praznika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.