Tokom leta kompletna obnova vrtića na Voždovcu

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 08:15

Tokom leta kompletna obnova vrtića na Voždovcu

Tokom leta počinju radovi na kompletnoj obnovi vrtića "Ljolja" na Voždovcu, za šta će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojiti oko 37 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je danas obišao radove na rekonstrukciji krova na ovom vrtiću, što je prva faza rekonstrukcije koja je vredna oko 14 miliona dinara.

"Radovi su pri kraju, ovde je krov dugo pravio probleme pri obimnim padavinama. Кada rešimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj urgentni problem, tokom leta počinje i druga faza obnove ovog vrtića, za šta smo izdvojili dodatnih oko 23 miliona dinara", rekao je Gak.

Кako je istakao, na ovom vrtiću će se osim krova zameniti i spoljašnja stolarija, podovi, keramika, unutrašnja vrata, a drugom fazom predviđena je i rekonstrukcija podova, plafona, sanitarnih čvorova.

"Građevinski radovi u beogradskim vrtićima su u punom jeku, dečje ustanove se obnavljaju planski sa ciljem da u svim vrtićima stvorimo dobre uslove za boravak dece", rekao je Gak.

On je najavio da će ove godine i mesna zajednica Zuce na Voždovcu dobiti svoj prvi vrtić, adaptacijom objekta koji se nekada koristio za predškolce.

"To sam građanima Zuca obećao prošle godine, a ove ćemo započeti realizaciju te ideje", rekao je Gak.

On je istakao da se na teritoriji celog Beograda radi na proširenju kapaciteta državnih predškolskih ustanova, gradnjom i adaptacijom, te da je ovaj deo Voždovca u planu proširenja.

Predškolsku ustanovu „Čika Jova Zmaj”, u okviru koje se nalazi 31 vrtić, pohađa oko 5.400 dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.