Tiket za loto uplaćen na pijaci u Pančevu

Izvor: Blic, 31.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tiket za loto uplaćen na pijaci u Pančevu

Na prvi pogled, uobičajen dan u Pančevu. Centar grada je prepun prolaznika zahvaljujući sunčanom i toplom vremenu. Ipak, tema dana je vest da je 29. januara konačno izvučena sedmica na lotou, a da je srećni dobitnik, kome je u bruto iznosu pripalo dva miliona i sto hiljada evra iz Pančeva! „Jeste li čuli?" „Blago njemu, taj je prebrinuo sve brige, za ceo život!" „Ko li je taj srećnik", čulo se celog dana Pančevom.

Jedino što se za sada zna, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << anonimni srećni dobitnik uplatio tiket u novinskom kiosku u vlasništvu firme „Futura plus", koji se nalazi na maloj pijaci u naselju Kotež 2. Prodavačica kioska koja je primila uplatu i koja je za ceo život usrećila nepoznatog loto milijardera Dunja Vranješ kaže:

- Celo jutro me zovu telefonom, čestitaju, dolaze novinarske ekipe, i imam gužvu. Mogu da kažem samo to da je tiket uplaćen 29. januara oko podne, da je u pitanju običan listić, ne sistem sa tri kolone i da je druga bila dobitna. Ne sećam se ko je sve dolazio, jer je bilo dosta uplata, i niko mi posebno nije privukao pažnju. I pored toga što ne znam ko je dobitnik neka mu je srećno. Želim mu sve najbolje u životu i da potroši sve pare, do poslednje, u sreći, zdravlju i blagostanju - naglašava Dunja.

Pančevci s kojima smo razgovarali različito komentarišu vest da je sedmica na lotou izvučena u njihovom gradu. Sudski čuvar Dragan Krstić kaže da će anonimni milijarder neminovno biti na iskušenju kako da se u isti mah raduje zbog para, ali da se s tim previše ne eksponira u javnosti. Poput njega misli i Dejan Popović, nezaposleni gimnazijalac.

- Ja bi mu savetovao da se odmah odseli iz Pančeva. Ovde će sada sigurno da dođe mafija i da počne da ga traži po gradu. Nije to mala stvar, čovek je dobio dva miliona evra - dodaje on.

„Blic" pita privrednike, ekonomistu, bankara i brokera gde uložiti loto dobitak

Slobodan Vučićević, predsednik „Droge kolinske"


- Teško je naći sigurnu investiciju. Ali, ono što uvek ima dobru cenu i što će imati su nekretnine u Beogradu ili zemljište u okolini prestonice Srbije.

Veselin Jevrosimović, predsednik „Komtrejd grupe"

- Polazeći sa stanovišta običnog građanina, najsigurnije ulaganje je u vrednu nekretninu, recimo u užem ili širem centru Beograda, ili na nekoj drugoj atraktivnoj lokaciji.

Dr Jurij Bajec, profesor na Ekonomskom fakultetu

- Jedan deo novca preporučio bih da drži oročen u banci. Na godinu dana, oročenih milion, mesečno donosi oko 4.000 do 5.000 evra kamate čistog prihoda.

Dr Goran Pitić, predsednik UO „Sosijete ženerala"

- Moj savet je kupovina nekretnina ili dobrog placa ili zemljišta, koje će moći da proda po većoj ceni. Takođe novac bi trebalo uložiti u školovanje dece.

Branislav Jorgić, direktor „Jorgić broker"

Na pitanje kako učiniti da novac radi za vas, odgovor je jednostavan. Deo loto dobitka uložio bih u obveznice devizne štednje, deo u akcije na Beogradskoj berzi, a treći deo u nekretnine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.