Izvor: B92, 08.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teokareviću Doprinos godine Evropi

Beograd -- Urednik mesečnika "Evropski forum" Jovan Teokarević dobitnik je ovogodišnje nagrade "Doprinos godine Evropi".

Uručujući nagradu, predsednik Evropskog pokreta i predsedavajući žirija Živorad Kovačević rekao je da je žiri doneo jednoglasnu odluku i istakao da "Evropski forum" dokumentovano i istinito obaveštava javnost o tome gde je Srbija u odnosu na Evropsku uniju i evroatlanske integracije.

Teokarević je, u govoru po preuzimanju priznanja, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se Srbija sada nalazi u istorijskom poslu i podsetio da je prošlo godinu dana od prekida pregovora o Sporazumu o asocijaciji i pridruživanju sa EU.

"Evropski put mora da bude naš izbor i rezultat našeg rada", rekao je Teokarević istakavši da Brisel možemo stići samo "sopstvenim preobražajem".

"Doprinos godine Evropi" dodeljuje se osobi koja je svojim radom najviše doprinela procesu evropskih integracija i promociji evropskih ideja i vrednosti u Srbiji, a Evropski pokret u Srbiji tu nagradu dodeljuje već šest godina u saradnji sa Međunarodnim evropskim pokretom.

Dosadašnji dobitnici te nagrade su Goran Svilanović (2002.), Duško Lopandić (2003.), Jasmina Seferović (2004.), Gordana Lazarević (2005.) a prošle godine nagrada je uručena direktorki vladine Kancelarije za pridruživanje EU Tanji Miščević.

Teokarević je urednik časopisa "Evropski forum", docent na Fakultetu političkih nauka (FPN) i predavač na brojnim kursevima na FPN i Diplomatskoj akademiji. Autor je 12 knjiga i govori četiri jezika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.