Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 27.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teofilu Pančiću uručena nagrada

BEOGRAD - Novinaru nedeljnika Vreme Teofilu Pančiću juče je uručena nagrada "Dušan Bogavac", koja se već 20 godina dodeljuje predstavnicima "sedme sile" za iskazanu etiku i hrabrost u delima. Pančiću je nagradu uručio prošlogodišnji dobitnik Pavel Domonji, u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Domonji je tom prilikom rekao da "Pančić javno upotrebljava svoj um, kao i da njegovi tekstovi zaslužuju dublju analizu, jer su daleko od udvoričkog novinarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i palanačke učmalosti".

Predsednik NUNS-a i član žirija koji je Pančiću dodelio nagradu Vukašin Obradović kazao je da se žiri sa lakoćom odlučio, jer se "suzio krug ljudi koji zaslužiju nagradu za etiku i hrabrost, u ovom vremenu izneverenih očekivanja".

Pančić je rekao da je ponosan na priznanje zbog činjenice da nosi ime velikog novinara Dušana Bogavca, kao i zbog kolega koji su je dobili prethodnih godina. On je naglasio da bi voleo da živi u društvenom i profesionalnom okruženju u kome se etika podrazumeva, a hrabrost nije potrebna.

Novinarska nagrada "Dušan Bogavac" dodeljuje se od 1991. godine, u znak podrške hrabrom i etičkom novinarstvu, a neki od dosadašnjh dobitnika su redakcija Radija B-92, Brankica Stanković, novinar nedeljnika "Vreme" Dejan Anastasijević, Bojan Tončić iz "Danasa", redakcija magazina "Ekonomist", dok 1994. i 1999. godine nagrada nije nikome dodeljena.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.