Izvor: B92, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajlandska priča sa srećnim krajem

Beograd -- Marija Perišić, koja je preživela cunami na Tajlandu, vratila se sinoć u Beograd, ali želi ponovo da poseti Tajland.

Lak povratak Marije bez dokumenata obezbedilo je Ministarstvo spoljnih poslova, a ona je po dolasku rekla da je presrećna što se vratila u Beograd. Nju su pomešanih osećanja dočekali roditelji, prijatelji i rodbina.

Zatočena sa još sedam turista na pustom ostrvu na Tajlandu posle naleta cunamija, Marija tada nije mogla ni da pomisli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će ih neko naći i da će za manje od mesec dana biti u zagrljaju svojih roditelja i prijatelja. "Mi smo bili u potpunom neznanju kakva se tragedija globalno dogodila i, iskreno govoreći, mi smo se dogovarali između sebe da za ovo niko nikada ne sazna, pogotovo naši roditelji", priča Marija Perišić.

Dva dana Marija i njeni prijatelji bez hrane i vode borili su se za goli život i kad su ih spasli i kad se prvi put čula sa roditeljima Marija kaže da olakšanje nije bilo jedino osećanje. "To je bila neopisiva sreća, a u isto vreme, samo saznanje šta je moglo da nam se desi, šta se desilo drugim ljudima, bilo je nešto što je razaralo um". "

Heroji u ovoj tragičnoj priči su Tajlanđani", kaže Marija. Zbog toga će se u tu zemlju i vratiti. "Čim budem skupila pare, pokušaću da se vrtim na Tajland, možda ne na Pi Pi ostrvo, ali na Tajland, jer su to Tajlanđani svojim neverovatnim odnosom prema svim ljudima to zaslužili, od svih turista koji su tamo bili i previživeli isto što i ja".

Marija je rekla da ne želi da se na njoj i njenim prjateljima, koji su preživeli cunami, skupljaju politički poeni i poručila vlastima da sebe reklamiraju tako što će obezbediti pomoć za zemlje pogođene cunamijem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.