Tadić stigao u Kopenhagen

Izvor: B92, 17.Dec.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić stigao u Kopenhagen

Kopenhagen -- Predsednik Srbije Boris Tadić doputovao je večeras u Kopenhagen, gde će sutra učestvovati u završnici konferencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama.

Tadić će večeras biti gost na prijemu koji za lidere oko 120 zemalja učesnica Konferencije priređuje danska kraljica Margareta II. U delegaciji Srbije je i ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, koji na Konferenciji učestvuje kao predsedavajući Programa UN za zaštitu životne sredine (UNEP).

Dulić je izjavio da se sutra očekuje usvajanje političke deklaracije koja bi predviđala nastavak pregovora o smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.