Tači naredio slanje još pripadnika Rosa na Jarinje

Izvor: S media, 26.Jul.2011, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači naredio slanje još pripadnika Rosa na Jarinje

Hašim Tači naredio slanje još pripadnika specijalnih jedinica policije Kosova Rose na prelaz Jarinje. Tači zatražio podršku snaga Kfora da se kod Leposavića uklone prepreke koje su tamošnji Srbi postavili.

Premijer Kosova Hašim Tači naredio je danas slanje još pripadnika specijalnih jedinica policije Kosova Rose na prelaz >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Jarinje, na administrativnoj liniji izmedju Kosova i centralne Srbije, u cilju uspostavljanja kontrole tog prelaza.

Radio-televizija Kosova prenela je oko osam časova da je Tači zatražio podršku snaga Kfora da se kod Leposavića uklone prepreke koje su tamošnji Srbi postavili da bi sprečili pripadnike Rosu da prodju ka Arinju.

Srbi blokiraju magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška u selu Rudare i Lepasaviću zbog pokušaja Rosu da zauzmu prelaz Jarinje.

Stefanović: Blizu smo rešenja problema

Most u Mitrovici delimično otvoren - u gradu mirno

Situacija u Leposaviću mirna, čeka se odgovor Prištine

Oni očekuju dolazak komandanta Kfora Erharda Bilera, koji je tokom noći razgovarao sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem i šefom pregovaračkog tima Beograda Borislavom Stefanovićem i nakon toga, oko pet časova, otišao u Kosovsku

Mitrovicu na pregovore sa predstavnicima Vlade Kosova.

Blokirana mesta neprestano nadleću helikopteri Kfora.

I u Ibarskom Kolašinu su tokom noći neočekivano pripadnicu Rosu zauzeli prelaz Brnjak, a više stotina Srba blokiralo je put Zubin potok - Ribarić u mestu Banje i još uvek čekaju ishod pregovora Bogdanovića i Stefanovića sa Bilerom.

U Leposaviću je noć protekla mirno, dok je u Kolašinu više osoba uhapšeno, a jedan Srbin je povredjen.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.