Svi letovi iz Beograda po planu

Izvor: Blic, 23.Apr.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi letovi iz Beograda po planu

Svi letovi sa Aerodroma „Nikola Tesla“ obavljeni su juče po planiranom redu letenja, a očekuje se da se saobraćaj tako odvija i danas. Od juče normalno rade aerodromi u celoj Evropi

Avio-saobraćaj je u čitavoj Evropi sada već skoro potpuno normalizovan pa su juče iz Beograda uspostavljeni i letovi sa destinacijama u Nemačkoj i Francuskoj. „Lufthanza" i „Jat ervejz" obavili su planirane letove za Frankfurt, dok je za Pariz pored domaće avio-kompanije poleteo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i „Er Frans".

Međutim, više aerodroma u Švedskoj i Norveškoj i dalje je zatvoreno zbog oblaka pepela iz vulkana. Aerodromi na jugu i severu Švedske, uključujući Geteborg i Malme, zatvoreni su za saobraćaj, a norveške vlasti zatvorile su vazduhoplovne luke u Bergenu i Stavangeru. Danska je najavila da se vazdušni saobraćaj u zemlji vraća u normalu, ukidanjem svih zabrana letova. Saobraćaj na pariskom aerodromu „Šarl de Gol" od juče je normalizovan, osim na liniji za London.

I situacija u avio-transportu u Nemačkoj, koja je prekjuče otvorila svoj vazdušni prostor, juče je normalizovana.

Islandske vlasti su saopštile da erupcija vulkana i dalje traje, ali da je vulkanska aktivnost stabilna. Seizmolozi su saopštili da je intenzitet erupcije opao za 80 odsto od subote i da je količina pepela koji vulkan izbacuje beznačajna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.