Svako javno emitovanje muzike se plaća

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svako javno emitovanje muzike se plaća

Svi koji emituju muziku javno u komercijalne svrhe, po zakonu su obavezni da plaćaju godišnju naknadu za to, izjavio je danas direktor Organizacije proizvodjača fonograma (OFPS) Petar Djurić.

On je na konferenciji za novinare kazao da se naknada za emitovanje plaća ukoliko se muzika pušta javno sa mobilnog telefona, televizora, radio aparata ili bilo kog drugog uredjaja za slušanje muzike.

"Javno emitovanje je ukoliko se muzika pušta, a ima više od >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jedne prisutne osobe", kazao je on.

Bez muzike od 12 do 13 sati

Djurić je dodao i da je u 2010. godini OFPS naplatio oko tri miliona evra na ime naknade od emitovanja, reemitovanja i javnog saopštavanja fonograma.

Prema podacima OFPS-a, u obavezi da plaćaju nadoknadu za javno puštanje muzike su radio i TV stanice, ugostiteljski objekti, hoteli, tržni centri, diskoteke, frizerski saloni, pekare, poslastičarnice, sportske hale, stadioni, sajamske hale, prevozna sredstva, škole plesa, fitnes centri i svi drugi objekti koji u svojim kancelarijama javno puštaju muziku.

Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svako javno emitovanje muzike mora da se plati

Izvor: EMportal, 02.Feb.2011

Svi koji emituju muziku javno u komercijalne svrhe, po zakonu su obavezni da plaćaju godišnju naknadu za to, izjavio je danas direktor Organizacije proizvođača fonograma (OFPS) Petar Đurić.

Nastavak na EMportal...

Od muzičkog dinara OFPS-u tri miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2011

BEOGRAD -..Svi koji emituju muziku javno u komercijalne svrhe, po zakonu su obavezni da plaćaju godišnju naknadu za to, izjavio je danas direktor Organizacije proizvođača fonograma (OFPS) Petar Đurić...On je na konferenciji za novinare kazao da se naknada za emitovanje plaća ukoliko se muzika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EXIT: OFPS hoće stotine hiljada EUR

Izvor: B92, 03.Feb.2011, 02:05

Beograd -- Pokušaj Organizacije proizvođača fonograma da od Egzit festivala naplati više stotina hiljada evra na ime "javnog iskorišćavanja fonograma" završio je na sudu..Egzit festival, naime, neće da za 12 pesama, u kojima je korišćen fonogram, na dva festivala 2006. i 2007. tokom kojih je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.