Sutra podaci o broju studenata koji su ispunili uslov

Izvor: Blic, 02.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra podaci o broju studenata koji su ispunili uslov

Fakulteti u Srbiji sutra bi trebalo da Ministarstvu prosvete dostave podatke o broju studenata koji su stekli uslov za upis naredne godine studija, kako bi se utvrdilo koliko studenata može da pređe na budžetsko finasiranje.

Kako je agenciji Beta rekao student prodekam Fakulteta političkih nauka David Bakić sutra će biti nastavljeni razgovori predstavnika studenata i Ministarstva prosvete na kojima bi trebalo da budu saopšteni konačni podaci o broju studenata koji su postigli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 42 boda, što je prvi uslov za upis naredne godine studija na teret budžeta.

"Nakon što dobijemo precizne podatke sa Ministarstvom finasija razgovaraćemo o tome da li svi studenti koji su ispunili uslov za upis naredne godine studija mogu da pređu na budžetsko finasiranje", kazao je Bakić.

Predviđeno je da broj studenata koji se finansira iz budžeta fakulteti mogu povećati za najviše 20 odsto i da se samofinasirajući studenati rangiraju na osnovu broja osvojenih bodova i prosečne ocene.

Prema Bakićevima navodima, ta kvota za upis budžetskih studenata biće premašena na pet beogradskih fakulteta, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu orgzanizacionih nauka, Fakultetu za bezbednost, Geografskom fakultetu i Arhitekturi.

Na većini beogradskih fakulteta upis studenata obavljen je tokom protekle nedelje, dok na nekim visokoškolskim ustanovama, poput Fakulteta političkih nauka upis traje i naredne sedmice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra podaci o broju studenata koji su ispunili uslov

Izvor: Kurir, 02.Nov.2008

BEOGRAD, 2. novembra 2008. (Beta) - Fakulteti u Srbiji sutra bi trebalo da Ministarstvu prosvete dostave podatke o broju studenata koji su stekli uslov za upis naredne godine studija, kako bi se utvrdilo koliko studenata može da pređe na budžetsko finasiranje.

Nastavak na Kurir...

42 boda prvi uslov za budžet

Izvor: B92, 03.Nov.2008, 05:37

Beograd -- Pregovori Ministarstva prosvete i studenata o uslovima za upis godine studija biće nastavljani sutra, a svi fakulteti još nisu dostavili podatke o prolaznosti... Pregovori, koji su počeli pre desetak dana, biće nastavljeni sutra pošto ni posle isteka roka, 1. novembra, tom ministarstvu...

Nastavak na B92...

Nije utvrđen broj studenata na budžetu

Izvor: RTV Pink, 03.Nov.2008

Fakulteti kasne sa podacima. . . Ministarstvo prosvete saopštilo je da još nije utvrđen broj studenata koji su stekli pravo na budžetsko finansiranje, a ispunili su uslov za upis godine. Kada se utvrdi tačnost podataka o broju studenata koji su ispunili uslov za upis u narednu godinu predviđen...

Nastavak na RTV Pink...

Ministarstvo još čeka podatke fakulteta

Izvor: RTS, 03.Nov.2008

Državni sekretar Radivoje Mitrović i predstavnici studenata konstatovali da pojedini fakulteti još nisu dostavili sve podatke o broju studenata koji su stekli uslov za upis naredne godine studija. .Ministarstvo prosvete očekuje da će fakulteti u najskorijem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.