Sutra odluka o zaposlenima u Aerodrom-parkingu

Izvor: S media, 07.Jul.2009, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra odluka o zaposlenima u Aerodrom-parkingu

Članovi Upravnog odbora Aerodroma "Nikola Tesla" trebalo bi sutra da usvoje odluku o sudbini 16 zaposlenih u privrednom društvu "Aerodrom-parking" koje je pre pet godina izdvojeno iz tog javnog preduzeća.

"Na stolu je odluka o ponovnom spajanju, uz pripajanje "Aerodrom parkinga" matičnom preduzeću", izjavio direktor "Aerodrom-parkinga" Slobodan Cojić.

On je naveo da je ovu odluku već prihvatila Skupština "Aerodrom parkinga" i objasnio da se svodi na realizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << socijalnog programa i odlazak zaposlenih ovog privrednog društva uz otpremnine.

Prema njegovim rečima, na stolu je ponuda sačinjena po modelu Ministarstva za ekonomiju na osnovu prethodnog mišljenja Agencije za privatizaciju i pisma o namerama Aerodroma "Nikola Tesla" o preuzimanju obaveza prema zaposlenima u "Aerodrom parkingu".

Predsednik Sindikata "Nezavisnost" u tom preduzeću i predsednik štrajkačkog odbora Milomir Čavić izjavio je Tanjugu da zaposleni očekuju da Upravni odbor potvrdi odluku njihove Skupštine ili će, u suprotnom, radikalizovati štrajk.

On je podsetio da je Skupština "Aerodrom-parkinga" odluku o pripajanju matičnom preduzeću donela još pre godinu i po dana zbog nerešenog imovinsko-pravnog statusa firme.

Agencija za privatizaciju ranije je saopštila da privatizacija "Aerodrom-parkinga" nije moguća upravo zbog neregulisanih imovinsko-pravnih odnosi sa Aerodromom "Nikola Tesla".

Prema rečima Čavića, "Aerodrom-parkingu" od izdvajanja 1. jula 2005. godine nije omogućeno da radi, a Aerodrom zaposlenima po osnovu ugovora duguje još 14 mesečnih zarada.

Oni su zato 29. juna stupili u štrajk, tražeći spajanje s matičnim preduzećem, isplatu zarada i sprovodjenje socijalnog programa.

Zaposleni "Aerodrom-parkinga" dolaze na posao, ali ne rade, što ni na koji način ne utiče na redovan avio-saobraćaj.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.