Sutra je Veliki petak

Izvor: NaDlanu.com, 16.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra je Veliki petak

BEOGRAD, 16. aprila 2009. (Beta) - Pravoslavna crkva sutra obeležava Veliki petak, dan kada je, po verovanju, Isus Hristos odveden iz kuće prvosveštenika Kajafe kod rimskog prokuratora Pontija Pilata koji ga je osudio da bude raspet na krstu. Toga dana Isus je i osuđen i razapet na Golgoti, gde je umro. Gledajući šta narod i vojnici rade s njim, rekao je: "Oče, oprosti im jer ne znaju šta rade". ...

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra je Veliki petak

Izvor: 24sata, 16.Apr.2009

Toga dana Isus je i osuđen i razapet na Golgoti, gde je umro. Gledajući šta narod i vojnici rade s njim, rekao je: "Oče, oprosti im jer ne znaju šta rade".

Nastavak na 24sata...

Veliki petak

Izvor: RTV Pink, 17.Apr.2009, 10:42

Dan hrišćanske žalosti. . . Pravoslavne hrišćanske crkve i pravoslavni vernici obeležiće Veliki petak, dan kada je na Golgoti raspet i umro Isus Hristos.

Nastavak na RTV Pink...

Danas je Velika subota

Izvor: Blic, 18.Apr.2009, 10:37

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas u molitvi obeležavaju drugi dan hrisćanske žalosti, posle Velikog petka - dana raspeća i smrti Hristove.....Velika subota je dan koji je Hristos proveo u Hadu pa je običaj da se taj dan provodi u tišini bez bogosluženja u hramovima, a prva vaskršnja liturgija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.