Izvor: B92, 27.Okt.2009, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Cepotina do kraja godine

Leskovac -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da će vojna baza "Cepotina" kod Bujanovca biti useljena do kraja godine, kao i da se planira njeno dalje proširenje.

"Ona (baza) trenutno ima oko 350 hektara, želja nam je da uzmemo još 65 hektara i da na tom prostoru napravimo poligone kakvi trenutno ne postoje u Vojsci Srbije, koji bi bili pre svega napravljeni za pripremu za učešće u mirovnim operacijama, jer smatramo da je to jedna od budućih veoma važnih i prioritetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnosti Vojske Srbije", rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, učešće Srbije u mirovnim misijima definisano je zakonom i "nema veze sa pridruživanjem NATO-u".

Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Miloje Miletić danas su u Leskovcu posetili kasarnu "Vojvoda Petar Bojović" i razgovarali sa gradonačelnikom Slobodanom Kocićem.

Ministar odbrane potvrdio je da će budući srpsko-ruski Centar za vanredne situacije biti smešten u Nišu, ali nije mogao da iznese detalje, uz objašnjenje da će nosilac posla biti Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

"Nosilac tog posla u budućnosti biće jedino MUP i na njima je cela odluka vezana za formiranje Centra koji treba da bude u Nišu", kazao je Šutanovac.

Ministar je naveo da će prethodno biti objedinjene Uprava za vanredne situacije pri Ministartstvu odbrane i Sektor za vanredne situacije u MUP.

"Radimo veliku reformu sistema odbrane i radimo jedan deo reforme vezan za Sektor za vanredne situacije koji se nalazi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi za vanredne situacije u Ministarstvu odbrane. Ideja je da se Uprava i Sektor objedine i da budu u Ministarstvu unutrašnjih poslova", kazao je Šutanovac.

Na sastanku sa gradonačelnikom Kocićem je dogovoreno da se u Dom vojske u centru grada privremeno smesti Regionalni centar za stručno usavršavanje zaposlenih u sektoru obrazovanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirovnjaci u "Cepotini"

Izvor: Večernje novosti, 27.Okt.2009

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je u utorak da će vojna baza "Cepotina", u blizini Bujanovca, biti useljena do kraja godine, kao i da se planira njeno dalje proširenje

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.