Studentski mediji mogu uneti promene u društvo

Izvor: Studnel.com, 15.Nov.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentski mediji mogu uneti promene u društvo

Na samom početku, Nenad Ružić iz Unije studentskih glasila Srbije i osnivač Spotindeksa pozdravio je učesnike i posetioce, a potom i najavio predavača Velibora Petkovića. Dugogodišnji novinar i saradnik Filozofskog fakulteta Velibor Petković je počeo svoju karijeru upravo u studentskim novinama.
On je govorio o medijskoj sceni nekad i sad, kao i o tome da je studentsko novinarstvo prekretnica za nadalje. Petković je svoje izlaganja završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << porukom da ko prođe ovu školu, na neki način stiče moralni imunitet da se nikada ne proda.

Foto: Milica Vukić
Nakon predavanja započet je okrugli sto o trenutnom stanju i problemima sa kojima se susreću današnja studentska glasila. Danilo Milenković (Studentski dnevni list − Niš), Radovan Ciganović (Univerzitetski odjek – Novi Sad), Nikola Srdić (Studentski vodič – Novi Sad), Dejan Kostić (Pressing – Niš) i Nenad Ružić (Spotindeks – Beograd) razgovarali su o ulozi i organizaciji studentskih medija u Nišu, Beogradu i Novom Sadu
Najveći problem studentskih medija je kontinuitet, što se stalno menjaju ljudi, što se u tom svetu često prekine dobar tok, a dobar tok je važan. Nažalost, mnogo studentskih medija ima tih problema, jer kada ode jedna kvalitetna generacija, mnogi se pitaju šta dalje. Upravo je uloga studentskih medija da pripreme na ono što nas čeka dalje, rekao je Nenad Ružić za Studentski dnevni list.

 Foto: Milica Vukić
Predstavnik i glavni i odgovorni urednik Univerzitetskog odjeka iz Novog Sada Radovan Ciganović dodao je da mediji treba da budu buntovniji, da na neki način ukažu na probleme u društvu, ali da na našoj medijskoj sceni to nije moguće. Jedino čemu studentski mediji mogu sada da posluže jeste školovanje novog kadra koji će promeniti i očistiti medijsku scenu od ovih rijalitija i političkih uticaja, a samim tim uneti promene u društvurekao je Ciganović.
Ružić je najavio početak serije ovakvih predavanja sa ciljem da se što više studentskih medija okupi na jednom mestu i da budu katalizator društvenih i kulturnih promena na našoj medijskoj sceni.

predavanjeokrugli stonisskcstudentski medijivelibor petkovicunija studentskih glasila srbijesdlstudentski dnevni list

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.