Izvor: B92, 08.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti iz Srbije među najboljima

Seul -- Kompjuterski tim studenata iz Srbije ušao u finale najvećeg svetskog takmičenja za studente u organizaciji Majkrosofta.

Tim SMOR iz Srbije, studenti Beogradskog univerziteta Milan Stojić, Ivan Vujić, Neven Tubić i Sava Čajetinac, i njihov projekat DriveON plasirali su se u finale takmičenja "Imagine Cup 2007", najvećeg svetskog takmičenja za studente u organizaciji Majkrosofta, koje se održava u Seulu, Južna Koreja.

Tim SMOR iz Srbije Milan Stojić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivan Vujić, Neven Tubić i Sava Čajetinac, i njihov projekat DriveON plasirali su se u finale takmičenja "Imagine Cup 2007", najvećeg svetskog takmičenja za studente u organizaciji Majkrosofta.

U oštroj konkurenciji od preko 100 veoma komplikovanih i zahtevnih studentskih rešenja iz 59 zemalja sveta, njihov projekat interaktivnog simulatora vožnje uspeo je da se plasira među šest najboljih.

Tim iz Srbije takmiči se u kategoriji dizajniranja softvera, zajedno sa timovima iz Austrije, Jamajke, Koreje, Irske i Tajlanda.

Imena pobednika ovogodišnjeg "Imagine Cupa" biće objavljena u petak, 10. avgusta.

Opširnije o Imedžin kupu 2007.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.