Studenti blokirali Karađorđevu ulicu

Izvor: NaDlanu.com, 11.Apr.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti blokirali Karađorđevu ulicu

Studenti Univerziteta umetnosti u Beogradu blokirali su u sredu saobraćaj u Karađorđevoj ulici nezadovoljni što, suprotno odluci Ministarstva prosvete, neki od najboljih studenata nisu oslobodjeni plaćanja školarine, kazao je predstavnik studenata Miloš Kuvekalović.

Prema rečima Kuvekalovića blokada je počela oko 12.30, a trajaće sat vremena. Nakon toga predstavnici studenata sastaće se u 14 časova sa predstavnicima Ministarsva prosvete i dekanima fakulteta primenjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i likovnih umetnosti.Predstavnik studenata rekao je agenciji Beta da će ukoliko sastanak sa predstavnicima prosvetnih valsti ne urodi plodom "studenti radikalizovati protest na način koji još nije viđen u Srbiji"."Verujem da ćemo nakon te radikalizacije već sutra rešiti ovaj problem", kazao je Kuvekalović, ne želeći da precizira o kakvom vidu protesta je reč.Kuvekalović je naveo da oko 200 akademaca, među kojima su i oni sa prosekom od 9,3, moraju da plate školarinu od 200.000 dinara na Fakultetu primenjenih umetnosti ili 150.000 na Fakultetu likovnih umetnosti.BEOGRAD, 11. aprila 2012. (Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.