Studenti 1 od 5 miliona ispred RTS-a o krivičnoj prijavi

Izvor: RTS, 07.Okt.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti "1 od 5 miliona" ispred RTS-a o krivičnoj prijavi

Predstavnici protesta "1 od 5 miliona" održali su konferenciju za novinare ispred zgrade RTS-a povodom krivične prijave koju je podneo generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević zbog "remećenja javnog reda i mira i nasilničkog ponašanja". Studenti su poručili da ih podnošenje krivičnih i prekršajnih prijava neće zastrašiti i sprečiti da nastave sa protestima.
Studentkinja i jedna od organizatorki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protesta "1 od 5 miliona" Valentina Reković rekla je da je generalni direktor RTS-a podneo krivične prijave protiv studenata koji organizuju protest "1 od 5 miliona" zato što je ulaz televizije bio okrečen u pink boju u toku performansa na protestu. 

Prema njenim rečima, ovo je prva krivična prijava koja je podneta protiv organizatora protesta "1 od 5 miliona" a optužnicom je obuhvaćeno šest studenata.
Do sada su protiv organizatora protesta podnošene prekršajne prijave kojih je bilo, kako kaže, oko 100.
Rekovićeva poručuje da podnošenje krivične prijave "neće sprečiti dalje održavanje protesta i performanse ispred zgrade RTS-a".
Ona je rekla da je farba kojom su studenti farbali vrata "sastava kao da smo prosuli mleko".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.