Izvor: RTS, 28.Jul.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strategija za borbu protiv terorizma do kraja godine

Srbija planira usvajanje nove Nacionalne strategije za borbu protiv terorizma do kraja godine, rekao je u Madridu državni sekretar MUP-a Aleksandar Nikolić.
Aleksandar Nikolić je učestvovao na Specijalnom sastanku za visoke zvaničnike Komiteta za borbu protiv terorizma SB UN, država članica UN i relevantnih međunarodnih organizacija o zaustavljanju tokova stranih boraca u Madridu.

Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je usvajanje strategije zadatak novoformirane radne grupe, a u skladu sa izazovima u regionu jugoistočne Evrope, aktivnostima u okviru Poglavlja 24 i zaštite bezbednosti i sloboda građana.
Kako je saopštio MUP, u obraćanju učesnicima sastanka, na kojem je učestvovao i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Nikolić je podsetio na procene koje pokazuju da se oko 25.000 ljudi pridružilo Islamskoj državi, Al Kaidi i združenim naoružanim grupama, navodi Tanjug.
Podsetio je na korake koje Srbija preduzima u okviru predsedavanja OEBS-om tokom ove godine i podršku održavanju dijaloga na visokom nivou na marginama predstojećeg zasedanja Generalne skuštine UN.
Na sastanku je usvojena Ministarska deklaracija, kojom se izražava podrška Komitetu Ujedinjenih nacija u borbi protiv terorizma na globalnom nivou.
Takođe, na sastanku su razmotrene strategije i mehanizmi za suočavanje sa ovim složenim pretnjama, kao i nedostaci u kapacitetima država članica za implementaciju rezolucija 1373 i 1624 SB UN u cilju prevencije i sprečavanja tokova stranih terorističkih boraca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sekretar Nikolić na sastanku Saveta bezbednosti u Madridu

Izvor: Blic, 28.Jul.2015

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić prisustvovao je u Madridu Specijalnom sastanku za visoke zvaničnike Komiteta za borbu protiv terorizma Saveta bezbednosti UN, država članica Ujedinjenih nacija i relevantnih međunarodnih organizacija, na temu zaustavljanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.