Izvor: B92, 28.Dec.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipendiranje iz Fonda za talente

Beograd -- Ministarstvo omladine i sporta će u okviru Fonda za talente u školskoj 2010-2011. stipendirati 323 studenta koji se školuju na svetskim univerzitetima.

U poslednje dve godine, za njihove stipendije izdvojeno je više od milijardu dinara.

Ovogodišnji stipendisti su od ministara Snežane Samardžić-Marković i Mlađana Dinkića dobili i plakete koje su u čast Dositeja Obradovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nazvane "Dositeja". Studentima najprestižnijih svetskih univerziteta konkurs mnogo znači jer, kako kažu, više ne moraju da razmišljaju o novcu.

Ove godine, stipendija je u čast srpskog prosvetitelja nazvana "Dositeja”. Isto to ime nosi i himna Fonda za talente, koja je zapravo prerađena verizija starog hita Lea Martina – "Odiseja”.

Inače, Fond za talente u poslednje dve godine stipendirao je više od 4000 studenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.