Stevanovića za gradonačelnika

Izvor: Glas javnosti, 21.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanovića za gradonačelnika

KRAGUJEVAC - Sednica Skupštine Grada Kragujevca na čijem dnevnom redu će biti izbor gradonačelnika, zamenika predsednika Skupštine Grada, članova gradskih izvršnih organa i skupštinskih radnih tela, biće održana u ponedeljak, 23. juna, prenosi Fonet.

Jedini kandidat za gradonačelnika je Veroljub Stevanović (SDPO), koji je na proteklim lokalnim izborima bio nosilac liste „G17 plus - Zajedno za Kragujevac“. Kandidat za zamenika gradonačelnika je Nebojša Zdravković (G17 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << plus), takođe kandidat liste „G17 plus - Zajedno za Kragujevac“. Ta lista osvojila je 41 mandat u lokalnom parlamentu koji ima 87 mesta.

Za članove Gradskog veća predloženi su Nebojša Vasiljević, Slavica Saveljić, Zoran Jovanović, Vlada Vučković i Nada Milićević, kandidati Koalicije „Zajedno za Kragujevac“, Dragoslav Milošević iz Demokratske stranke, Dragan Stevović i Branko Krsmanović iz G17 plus. Pored njih članovi Gradskog veća su i gradonačelnik i zamenik gradonačelnika.

Kandidat za zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca je Miodrag Nikolić iz Socijalističke partije Srbije, a ranije je za predsednika Skupštine Grada Kragujevca izabran je Saša Milenić (SDPO), sa liste „G17 plus - Zajedno za Kragujevac“.

Prema navodima sekretara Koalicije „Zajedno za Kragujevac“ Zlatka Milića sve predložene kandidate podržavaju stranke okupljene oko „Zajedno za Kragujevac“, Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije koje imaju 36 odbornička mandata u Skupštini Grada.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.