Izvor: RTS, 16.Sep.2022, 09:43

"Starim" studentima produžen rok za završetak studija

Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zaključak kojim se predviđa da se studentima koji su upisani na osnovne studije i na studije na višim školama do 10. septembra 2005. godine produži rok za završetak studija po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija.
Inicijativu za produžetak roka za završetak studija "starim" studentima predložila je Studentska konferencija univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, a podržao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremiće izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju radi omogućavanja produžetka roka za završetak studija i pokrenuće dijalog sa SKONUS-om i univerzitetima u cilju utvrđivanja dugoročnog rešenja sa optimalnim rokom za završetak studija po starim programima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I zvanično: Produžen rok "večitim studentima"

Izvor: B92, 16.Sep.2022

Vlada Srbije usvojila je predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se produži rok za završetak studija studentima po starom programu..."Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zaključak kojim se predviđa da se studentima koji...

Nastavak na B92...

”Večitim” studentima produžen rok za završetak studija

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 16.Sep.2022

BEOGRAD – Vlada Republike Srbije usvojila je predlog Ministarstva prosvete da se “večitim” studentima, odnosno onima koji su upisivali fakultet i više škole do septembra 2005. godine, produži rok za završetak studija. Na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlada Srbije...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.