Stari pasoši do 31.12.2010?

Izvor: B92, Beta, 01.Okt.2009, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari pasoši do 31.12.2010?

Beograd -- Vlada Srbije predložila je danas da se rok važenja starih pasoša produži do 31. decembra 2010. godine.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila i uputila Skupštini Srbije na razmatranje Predlog zakona o izmenama Zakona o putnim ispravama kojim se predviđa produženje važenja starih pasoša.

Takođe se predviđa da se licima mlađim od tri godine izdaju pasoši čija je važnost tri godine, dok se licima starosne dobi od tri do 14 godina izdaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putne isprave sa rokom važenja od pet godina.

Vlada Srbije usvojila je i Strategiju razvoja elektronske uprave u Republici Srbiji za period od 2009. do 2013. godine, koja podrazumeva primenu informaciono-komunikacionih tehnologija radi postizanja efikasnijeg rada organa uprave, ekonomskog rasta i smanjenja tereta administracije, piše u saopštenju sa sednice Vlade Srbije.

Vlada je donela odluke o ukidanju Koordinacionog tela za regionalni razvoj i Saveta za ravnomerni regionalni razvoj i regionalne kapitalne investicije. Utvrđeno je da će poslove iz oblasti regionalnog razvoja obavljati Nacionalni savet za regionalni razvoj.

Vlada je razmatrala informaciju o stanju u Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja Resavica i zaključila da se iz Budžetskog fonda za rešavanje problema prouzrokovanih negativnim efektima svetske ekonomske krize obezbedi isplata zarada za avgust 2009. godine u ovom preduzeću, navodi se u saopštenju.

Na sednici je doneta Uredba o uslovima i načinu podsticanja proizvodnje, remonta i prodaje građevinskih mašina i kamiona u Republici Srbiji, kao i Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine kamiona proizvedenih u Republici Srbiji zamenom starog za novo.

Vlada Srbije donela je odluku o raspuštanju Skupštine opštine Negotin i obrazovanju privremenog organa u ovoj opštini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.