Izvor: B92, 05.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovništvo više brine o zdravlju

Beograd -- Istraživanje pokazalo da su građani bolje informisani o nekim zdravstvenim pitanjima i zadovoljniji lekarskim uslugama.

Rezultati istraživanja zdravlja stanovništva Srbije u 2006. pokazuju značajne uspehe u smanjenju učestalosti pušenja među odraslima i adolescentima i bolju informisanost o faktorima rizika i veću odgovornost za sopstveno zdravlje, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Istraživanje, realizovano uz finansijsku i stručnu pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svetske banke, regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije i Instituta za javno zdravlje Srbije, ukazuje i na sve češće korišćenje usluga u državnom sektoru i veće zadovoljstvo korisnika pruženim uslugama, dodaje se u saopštenju.

"Periodično ispitivanje zdravlja stanovnika obezbeđuje važne podatke o socijalno-ekonomskim odrednicama zdravlja, zdravstvenom stanju na osnovu samoprocene ispitanika, životnim stilovima, korišćenju zdravstvene službe i troškovima za zdravstvenu zaštitu", navodi se u istraživanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.