Stanković: Očekuje se dobar poljoprivredni rod

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2012, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Očekuje se dobar poljoprivredni rod

BEOGRAD - Savetnik za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije Vojislav Stanković ocenio je da se ove godine uprkos suši očekuje izuzetno dobar rod u poljoprivedi i da snabdevanje domaćeg tržišta neće biti ugroženo.

"Nadajmo se da će sušni period i temperaturni šokovi prema prognozi biti prolazni i da će u drugoj polovini nedelje doći do padavina koje su neophodne za prelazak ovog roda u generativnu fazu", izjavio je Stanković.

Stanković je ocenio da ima još >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šanse da se se poboljša situacija kod osnovnih namirnica - kukuruza, šečerne repe, uljarica i voća.

"Ne treba se baviti neodmerenim izjavama o cenama jer to utiče na nestabilnost na tržištu, izaziva psihloške probleme i smanjuje konkurentnost na domaćem i stranom tržištu", ocenio je Stanković.

On je rekao da zbog niske osnovice iz 2011. godine, ove godine očekuje stopu rasta poljoprivredne proizvodnje od dva do tri odsto.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji rod poljoprivrede pokriva potrebe domaćeg stanovništava, a čak se očekuju značajniji robni fondovi za izvoz.

On je procenio da će izvoz poljoprivrednih proizvoda ove godine biti vredan 3,4 milijarde dolara, što je za 700 miliona više nego 2011. godine.

Kako je naveo, očekuje se uvoz od 1,6 milijardi dolara i suficit od 1,8 milijardi dolara.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očekuje se dobar poljoprivredni rod

Izvor: NaDlanu.com, 10.Jul.2012

Savetnik za poljoprivredu u Privrednoj komori Srbije Vojislav Stanković ocenio je da se ove godine uprkos suši očekuje izuzetno dobar rod u poljoprivedi i da snabdevanje domaćeg tržišta neće biti ugroženo... BEOGRAD, 10. jula 2012. (Beta) - "Nadajmo se da će sušni period i temperaturni šokovi...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.