Izvor: Blic, 23.Sep.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stamatović: Motivišemo izbegle Srbe da izađu na referendum

Predsednik opštine Čajetina i potpredsednik Srpske narodne partije Milan Stamatović podržao je održavanje referenduma u Republici Srpskoj i najavio bratimljenje sa Srebrenicom.

U razgovoru sa Mladenom Grujičićem, kandidatom srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica, izjavio je da je Srbi imaju pravo da slave dan Republike Srpske i da je bratimljenje „prirodan tok događaja da se braći preko Drine uputi pomoć za dešavanja koja slede“.

- U pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je referendum koji ja lično podržavam i smatram da RS mora da ima svoj dan koji će obeležavati. Ne vidim zbog čega bi bilo kome smetalo da srpski narod u svojoj republici slavi svoj dan i da im pomognemo na lokalnim i parlamentarim izborima.

- Puno je izbeglih Srba koji ne ne mogu da obezbede odlazak u rodni kraj i ostvare svoje pravo da se izjasne na referendumu. Mi se ovde organizujemo da te ljude motivišemo i da im objasnimo zašto je važno da odu tamo i pomognu svojoj braći za referendum i izbore - kazao je Stamatović koji se sve glasnije spominje kao potencijalni kandidat SNP-a za predsedničke izbore.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.