Izvor: RTS, 02.Dec.2020, 14:03

Šta spaja studenta iz Srbije, Berkli i Džejmsa Bonda

Za tri godine, završiće četvorogodišnje studije na Berkliju. Ilija Mihailović, ovaj semestar, poput mnogih srpskih studenata koji se školuju u inostranstvu, boravi u Beogradu. I sprema se za koncert koji je posvećen muzici iz filmova o Džemsu Bondu.
Zbog pandemije, Ilija je već tri meseca u Beogradu. Nastava je onlajn pa predavanja sluša kod kuće. I tako do januara, kada se vraća u Ameriku.

"Ja sam trenutno na trećoj godini studija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Berkliju, što će za mene i biti poslednja godina studija jer sam uspeo da se izborim da određene predmete preskočim zbog testova koje sam uradio i plasirao se na viši nivo određenih predmeta. Što se mene tiče, zadovoljan sam, trenutno uzimam više teorijskih predmeta koji nisu toliko bazirani na performansu, tako da ne mislim da gubim na znanju i prija mi da provedem s porodicom neko vreme", rekao je Ilija za RTS.
Sprema se za najveći pevački šou koji koledž organizuje jednaput godišnje. Ove godine će biti u onlajn formatu, i moći će da se prati preko univerzitetskog kanala.
"U pitanju je tematsko veče koje predstavlja odabranu grupu pevača. I tu bude samo desetak studenata sa Berklija, tako da je velika stvar biti izabran uopšte za taj šou. Ovogodišnja tema je James Bond theme songs. Pretpostavljam da je zbog ovog novog dela Džejmsa Bonda, koji tek treba da ima premijeru", navodi Ilija. 
Interesuju ga performans i komponovanje.
"Uvek mi je bila želja da mogu sam sebi da pišem pesme i da se nekako i kao kantautor predstavim, a ne samo kao interpretator. Postoji velika šansa da ću upisati neki master u Los Anđelesu, još nisam siguran koji pravac, ali znam da ću biti tamo, pa polako. Stipendija se naravno podrazumeva za nas odavde, jer njihov standard je nama nezamisliv. Ja sam, hvala bogu, za Berkli dobio jako dobru stipendiju u startu i još par stipendija i nagrada tokom studija", rekao je Ilija. 
Među najnovijim priznanjima je zahvalnica za doprinos vokalnoj umetnosti na Berkliju i povećanje stipendije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.