Šta donose izmene u školama od 1. septembra

Izvor: RTS, 12.Avg.2017, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta donose izmene u školama od 1. septembra

Elektronski dnevnik, uniforme, tri izmenjena predmeta: informatika, fizičko i zdravstveno vaspitanje, tehnika i tehnologija, očekuju petake od 1. septembra.
Od prvog septembra učenici petog razreda dobijaju tri izmenjena predmeta: informatiku - koja postaje obavezan predmet, fizičko i zdravstveno vaspitanje, i tehniku i tehnologiju.

Vesna Nedeljković, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obrazovanje, rekla je gostujući u Dnevniku RTS-a da očekuje da tri izmenjena predmeta bitno poboljšaju nastavu, i da se škola i ono što deca uče približe realnom životu.
Što se tiče mogućnosti škola da podrže nastavu informatike u smislu opreme i kadrova, Nedeljkovićeva navodi da su se škole izjasnile i da nema ni jedne koja ne može da održava nastavu informatike.
Škole koje su bile ugrožene su dobile ili će ovih dana dobiti potrebnu opremu, navodi Nedeljkovićeva.
Napominje da pored nastavnika informatike, taj predmet mogu da predaju i profesori matematike i tehničkog vaspitanja.
Za uniforme se opredelilo više od 50 posto škola, a uvodi se i elektronski dnevnik.
Nedeljkovićeva smatra da će ta novina omogućiti nastavnicima, roditeljima i učenicima da u svakom trenutku imaju bolje i sveobuhvatnije praćenje napretka deteta, kao i da deca budu ocenjivana na transparentiji način.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.