Srpski vazduhoplovci na aeromitingu u Danskoj

Izvor: Kurir, 11.Jun.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vazduhoplovci na aeromitingu u Danskoj

Srpsko vojno vazduhoplovostvo predstavilo se u statičnom programu aeromitinga avionom "antonov 26" koji je privukao veliku pažnju posetilaca

BEOGRAD- Na međunarodnom aeromitingu u danskom gradu Alborg učestvovalo je i srpsko vojno vazduhoplovstvo, sa transportnim avionom "antonov 26", saopšteno je iz Vojske Srbije.

Aeromiting, koji je obuhvatao letački i statični deo je organizovan povodom obeležavanja veka danskog vojnog vazduhoplovstva, a okupio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << letilice i padobrance iz armija širom sveta.

Srpsko vojno vazduhoplovostvo predstavilo se u statičnom programu aeromitinga avionom "antonov 26" koji je privukao veliku pažnju posetilaca.

U Alborg je doputovala i tročlana delegacija iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predvođena pomoćnikom komandanta Vazduhoplovstva za operacije pukovnikom Željkom Bilićem.

On je rekao da je aeromiting u Danskoj bio jedinstvena prilika da se vidi način organizacije proslave stogodišnjice vojnog vazduhoplovstva, jubileja koji ove godine obeležava i srpsko vazduhoplovstvo.

Aeromiting okupio je do sada najveći broj učesnika koji su odazvali pozivu Danaske da zajedno obeleže 100 godina postojanja vojnog vazduhoplovstva.

U toj zemlji je prvi avion "Glenten" stigao u mornaricu 25. marta 1912. godine a 2. jula iste godine formiran je Vojni vazduhoplovni korpus, objavljeno je na internet stranici Vojske Srbije.

Srpsko vojno vazduhoplovstvo ove godine takođe slavi vek postojanja a centralni deo obeležavanja biće međunarodni aero miting zakazan za 1. i 2. septembar na Batajnici.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Srpski vazduhoplovci na aeromitingu u Danskoj

Izvor: Akter, 11.Jun.2012

Na međunarodnom aeromitingu u danskom gradu Alborg učestvovalo je i srpsko vojno vazduhoplovstvo, sa transportnim avionom "antonov 26", saopšteno je iz Vojske Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.