Srpski bezbednjaci posetili Donju Gradinu

Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski bezbednjaci posetili Donju Gradinu

BEOGRAD - Studenti Fakulteta bezbednosti i predstavnici studentske organizacije "Ujedinjena Srbija" posetili su spomen-područje Donja Gradina i odali poštu žrtvama stradalim u zloglasnom logoru Jasenovac.

Nikola Milovanović, student druge godine fakulteta izjavio je za Kurir da su budući srpski bezbednjaci želeli da se poklone jasenovačkim žrtvama.

- Iako od ukupnog broja stradalih Hrvati priznaju deset puta manje, svaka žrtva je ogromna i zaslužuje počast. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << toliko godina tek sada je postavljen krst na mestu gde su pogubljena deca  - rekao je Milovanović za Kurir.

Studenti su posetili i spomen-centar "Donja Gradina" i crkvu Svetog Petra i Pavla, u kojoj se nalazi "grobnica mozgova".

- Zločinci su na tom mestu sačekali ljude koji su krenuli na nedeljnu liturgiju u crkvu, pobili ih, a potom izvadili njihove mozgove koje su pobacali po porti - ispričao je jedan student Fakulteta bezbednosti.

Njegova koleginica Jovana Mladenović istakla je da je ovo njihov drugi odlazak u Jasenovac, najveće stratište u ovom delu sveta, i da će se organizovati posete i drugim stratištima iz Drugog svetskog rata, ali i iz ratova devedesetih.

Budući bezbednjaci su pozvali kolege s drugih fakulteta da im se dogodine pridruže u poseti Jasenovcu.

K.M.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.