Srećković: Lobirati za bolji imidž Srbije

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Lobirati za bolji imidž Srbije

BEOGRAD - Ministar vera i dijaspore Srbije Srđan Srećković izjavio je da se nada da će uskoro da se pojavi radna verzija zakona o lobiranju koji bi mogao da doprinese poboljšanju imidža Srbije.

On je, na sastanku članova Društva lobista Srbije, naglasio da država nije u punoj meri svesna lošeg imidža, jednog od problema tranzicione Srbije, a čijem rešavanju rasejanje može doprineti.

„Srbi u rasejanju su ambasadori koji mogu popraviti imidž Srbije u svetu, značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za dalji razvoj zemlje. Nadam se da će radna verzija zakona o lobiranju uskoro ugledati svetlost dana", rekao je Srećković, govoreći na temu „Dijaspora i brendiranje Srbije“ na 17. Klubu lobista Srbije u organizaciji Društva lobista Srbije.

Govoreći o pitanju uloge i značaja dijaspore u brendiranju Srbije, ministar Srećković je istakao da građenje imidža Srbije ne zavisi samo od onih koji žive u Srbiji, nego i od onih koji žive u inostranstvu i da je srpska dijaspora prirodni partner u ovom zadatku.

"U svetu živi između 4 i 4,5 miliona ljudi srpskog porekla i oni su naši ambasadori, koji mogu doprineti širenju bolje slike o Srbiji u svetu", rekao je Srećković.

Prema njegovom mišljenju, ekonomski patriotizam predstavlja veoma važno polje delatnosti s obzirom da naša zemlja ima brojnu dijasporu i da su mnogi spremni da lobiraju za interese države Srbije.

"Adekvatnom politikom ljude u dijaspori treba animirati i podstaći, kako bi investicije usmerili u Srbiju, ali i u svetu govorili dobro o svojoj zemlji i tako popravili njen imidž“, istakao je Srećković.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.