Izvor: Blic, 03.Jul.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Gračanici i dalje bez struje

Više od pet hiljada ljudi u Gračanici je i danas bez struje, a predstavnici lokalnih Srba trenutno razgovaraju sa zvaničnicima Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK) očekujući dogovor za uključenje struje.



Jedan od predstavnika Srba u Gračanici Dragutin Jovanović rekao je Tanjugu da KEK insistira da pušal za prošli mesec plati 70 odsto domaćinstava kako bi struja bila uključena.

Korporacija poseduje spisak na kojem u Gračanici ima 1.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << domaćinstava, dok srpske lokalne vlasti barataju cifrom od 1.113 brojila. U KEK-u, tvrdi Jovanović, insistiraju da paušal treba da se plati prema njihovom spisku. Paušal za struju u iznosu od 26 evra je juče platilo 620 domaćinstava.

Nekoliko stotina srpskih domaćinstava u Gračanici ima struju pošto je priključeno na sistem susednog sela Ajvalija. Predstavnici tih domaćinstava se nisu odazvali pozivu za plaćanje struje.

U Gračanici ima blizu 300 domaćinstava koja uglavnom spadaju u kategoriju socijalno ugroženih, te se od njih i ne može očekivati da plaćaju račune za struju, smatra Jovanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.