Srbi mnogo troše, a i fini su!

Izvor: Glas javnosti, Beta, 16.Maj.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi mnogo troše, a i fini su!

LJUBLJANA - Prema podacima slovenačke Privredne komore, Sloveniju je prošle godine posetilo 46.615 turista iz Srbije, koji su ostvarili 119.249 noćenja što je povećanje od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu. Srbija se nalazi na devetom mestu slovenačke turističke tabele, a s obzirom na uvođenje avionske linije Beograd-Portorož taj plasman bi u ovoj godini mogao biti povećan.

Najviše turista iz Srbije dolazi u Sloveniju u vlastitom aranžmanu, a ne preko turističkih agencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Turisti iz Srbije najčešće posećuju Ljubljanu, Maribor, Postojnu, Otočec, Sežanu i Celje, kao neka banjska, gorska i primorska odmarališta. Slovenija je na trećem mestu srpske turističke tabele, a najviše turista odlazi u Srbiju preko turističkih agencija.

Turisti iz Slovenije najčešće posećuju Beograd, kao i brojne manifestacije poput one u Guči. Kod slovenačkih turista je posebno popularan doček nove godine u Beogradu.

Gosti iz Srbije su posebno popularni u slovenačkim turističkim krajevima, jer natprosečno troše u odnosu na turiste iz drugih zemalja, i primerenog su ponašanja zbog čega ih hotelijeri, ugostitelji i drugi turistički radnici naročito vole.

Ovi podaci su izneti i na nedavno održanoj poslovnoj konferenciji turističkih radnika iz Slovenije i Srbije na kojoj je potvrđena dobra turistička saradnja dve države uprkos ekonomskoj krizi, koja je u dobroj meri pogodila i turizam u svetu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.